مطمئناً می دانید ویندوز ۱۰ خود دارای آنتیویروس است اما بر کسی پوشیده نیست زیاد چنگی به دل نمیزند و بررسیهای متعدد حاکی از عملکرد ضعیف آن است. اگر به دنبال یک جایگزین رایگان برای آنتیویروس خود ویندوز هستید، در ادامه بهترینها را به شما معرفی میکنیم.
به وضوح آنتیویروسهای رایگان متعدد در دسترس هستند و حتی خود ویندوز دارای آنتیویروس است، اما واقعیت این است که عملکرد، کارایی و کارآمدی اغلب آنها هنوز فاصله زیادی با محصولات پولی دارد. در این میان هستند کمپانیهای امنیتی که محصولات رایگان اما کارآمد نیز دارند.
شاید انتخاب یک آنتیویروس رایگان کار آسانی به نظر برسد اما اصلاً چنین نیست. بسیاری از آنتیویروسهای رایگان نه تنها محافظت کامل را به شما ارائه نمیکنند، بلکه مشکلات و محدودیتهای فراوانی نیز دارند. حتی برخی از آنها واقعاً آنتیویروس کامل نیستند. برای همین با تکیه بر تجربه و شناخت خود و همچنین با تکیه بر بررسیهای معتبر و مستقل در طول نزدیک به یک دهه اخیر، بهترین آنتیویروس رایگان را برای شما لیست کردهایم. در این لیست تنها بهترینهای واقعی آن هم از هر نظر لیست شدهاند و جنبههای گوناگون در نظر گرفته شدهاند.
نکته مهم: در این لیست فقط آنتی ویروسهای کاملاً رایگان و بدون محدودیت زمانی قرار گرفته اند. اینها بهترین آنتی ویروسهای کاملاً رایگان هستند که همان کار آنتی ویروسهای پولی را انجام میدهند یا حتی بهتر هستند.
تمامی آنتی ویروس های پیشنهادی این لیست از جنبه های مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته اند.
لازم به ذکر است برخی آنتی ویروس های رایگان به ایجاد یک حساب کاربری نیاز دارند که به معنای رایگان نبودن آنها نیست.
انتخاب اول : Kaspersky Anti-Virus Free
هنوز یک سال از عرضه این محصول نمیگذرد اما در صدر بهترینهای دنیا و البته لیست ما قرار میگیرد. این نسخه رایگان یک آنتیویروس کاملاً شناخته شده و قدرتمند است که تقریباً هیچ چیز از محصولات پولی کم ندارد و حفاظت نسبتاً کاملی را ارائه میکند.
نسخه رایگان Kaspersky Anti-Virus درست از همان موتور قدرتمند آنتیویروس پولی این کمپانی بهره میبرد. از ویژگیهای Kaspersky Anti-Virus که آن را از دیگر محصولات رایگان متمایز میکند میتوان این موارد را برشمرد: قدرت تشخیص بسیار بالاتر، حفاظت کامل، رابط کاربری روان، عملکرد بی نقص و بهینه.
قابلیتهای این آنتیویروس نسبت به هر محصول رایگان دیگری بیشتر است و برخلاف محصولات مشابه، محدودیت خاصی ندارد. با خرید نسخه پولی تنها چیز اضافی که دریافت میکنید برخی قابلیتهای غیر ضروری اضافی است، بنابراین با استفاده از نسخه رایگان، هیچ چیزی مهمی را از دست نخواهید داد و Kaspersky Anti-Virus Free قادر به محافظت کامل از کامپیوتر شما است.
همچنین Kaspersky Anti-Virus Free در محافظت از کامپیوتر و فایلهای شما در برابر تهدیدهای اینترنتی هیچ چیز کم ندارد.
با اطمینان میتوان گفت این آنتیویروس مجانی نه تنها یک جایگزین عالی برای آنتیویروس خود ویندوز است، بلکه حتی قادر به رقابت با محصولات پولی نیز هست.
انتخاب دوم: Avast Free Antivirus
دومین آنتیویروس رایگان لیست بهترینهای پیشنهادی ما Avast است. این آنتیویروس نیز کاملاً آزمون خود را پس داده و یکی از بالاترین قدرتهای تشخیص در شناسایی تهدیدها را ارائه میکند. همچنین عملکرد، سرعت، رابط کاربری و استفاده آن نیز بی نقص است.
Avast Free Antivirus کاملاً پتانسیل این را دارد که به عنوان یک آنتیویروس مطمئن برای محافظت از کامپیوتر و فایلهای خود روی آن حساب کنید.
همچنین این آنتیویروس دارای رابط کاربری پارسی است که از بخش تنظیمات می توانید آن را دریافت کنید.
انتخاب سوم: Avira Free Antivirus 2018
سومین آنتیویروس لیست بهترینهای ما نمیتواند چیزی جز Avira باشد. این آنتیویروس نیز مبتنی بر یک موتور آنتیویروس قدرتمند با پشتیبانی قوی است که تقریباً در تشخیص و مسدودسازی تهدیدها عملکرد عالی دارد. همچنین رابط کاربری، قابلیتها و امکانات Avira Free Antivirus 2018 راضی کننده است.
Avira Free Antivirus 2018 در تشخیص و مسدودسازی بدافزارها عملکرد نزدیک به عالی دارد اما به اندازه دو محصول قبلی در برابر تهدیدهای تحت وب کارآمد نیست. همچنین قدری اعلانهای آن آزار دهنده است.
انتخاب چهارم: Bitdefender Antivirus Free Edition
موتور آنتیویروس کمپانی امنیتی Bitdefender طی سالهای اخیر همواره جزو بهترینهای دنیا بوده است. نه تنها این موتور در تشخیص و مسدودسازی تهدیدها بسیار کارآمد است، بلکه تأثیر آن بر سرعت کامپیوتر کاربر نیز کم است.
به رغم اینکه محصولات امنیتی Bitdefender عملکرد عالی دارند، اما نسخه رایگان به همان اندازه راضی کننده نیست. رابط کاربری، قابلیتها و تنظیمات Bitdefender Antivirus Free Edition بسیار محدود است. از این رو گزینههای قبلی میتوانند انتخابهای بهتری باشند.
انتخاب پنجم: ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall
پنجمین آنتی ویروس پیشنهادی لیست بهترین های ما از ZoneAlarm است. همانطور که از نام آن بر می آید ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall افزون بر آنتی ویروس دارای دیواره آتش است. این محصول مبتنی بر موتور آنتی ویروس Kaspersky است و قدرت تشخیص بسیار بالایی دارد.
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall از رابط کاربری بسیار کلاسیک بهره می برد که می توان گفت به عصر خود تعلق ندارد، با این حال قدرت حفاظتی بسیار خوبی دارد و استفاده از آن نیز آسان است.
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall یک انتخاب بسیار مناسب برای کاربران همیشه آنلاین و آنهایی است که به وبگردی و دانلود از اینترنت می پردازند.
انتخاب ششم: Sophos Home
آخرین آنتیویروس رایگان لیست پیشنهادی ما از کمپانی امنیتی بسیار موفق Sophos است. این آنتیویروس از موتور قدرتمند رده تجاری بهره میبرد اما قابلیتها و امکانات آن بسیار پایین است، از این رو تنها به کسانی توصیه میشود که تمایلی به درگیر شدن با قابلیتها و تنظیمات پیشرفته آنتیویروس ندارند.
استفاده از این محصول بسیار آسان است، با این حال نبود قابلیتها و گزینههای پیشرفته یک نقطه ضعف بزرگ برای آن است. لازم به ذکر است تنظیمات Sophos Home تحت وب است و از طریق مرورگر قابل دسترسی است.
پس بقیه آنتیویروس رایگان چه میشوند؟
مطمئناً تعداد بیشتری آنتیویروس رایگان خوب وجود دارد اما ما با دلایل و توجیههای معقول آنها را نادیده گرفتهایم. برای نمونه آنتیویروس قدرتمند AVG Free Antivirus به علت محدودیتها در خدمت دهی به کاربرانی ایرانی کنار گذاشته شده است.
همچنین ما در این لیست آنتیویروسهای رایگان بیشتری را کنار گذاشتهایم که میتوان سه دلیل اصلی برای آن برشمرد:
اولین آنها عملکرد حفاظتی ضعیف است، چراکه قدرت تشخیص و عملکرد بسیاری از آنتی ویروسهای رایگان، به ویژه محصولات کمپانیهای کمتر شناخته شده و تازه وارد به این صنعت مطلوب نیست و قادر به محافظت کامل از کامپیوتر و فایلهای شما نیستند.
درادامه بخوانید: نتایج شوکه کننده بزرگ ترین بررسی آنتی ویروسها برای اندروید
دومین دلیل برای نادیده گرفتن برخی دیگر از آنتیویروس رایگان، کامل نبودن آنها است. برای نمونه Panda Free Antivirus تحت کلاد است و برای استفاده از آن میبایست کامپیوتر شما همیشه به اینترنت وصل باشد. به وضوح چنین محصولاتی نمیتوانند بر روی کامپیوترهایی که همیشه به اینترنت وصل نیستند امنیت کامل برقرار کنند. همچنین شمار دیگری از آنتیویروسها عملکرد محدود دارند و برای استفاده از همه قابلیتها باید نسخه کاملتر را خریداری کنید.
سومین دلیل ما برای نادیده گرفتن سایر آنتیویروسهای رایگان، اعلانها و تبلیغات آزار دهنده برخی از آنها است که از این طریق تلاش میکنند کار را به تهیه نسخه پولی یا کاملتر ترغیب کنند. همچنین این آنتیویروسها عملکرد بسیار محدودی دارند و نمیتوان روی آنها حساب کرد.
لازم به ذکر است آنتی ویروس ۳۶۰ Total Security به علت مشکلات فراوان و قابلیت های مزاحم نادیده گرفته شده است.
اینها بهترین آنتیویروس های رایگان هستند که میتوانید پیدا کنید.