همه چیز از آن سالهای فراموش نشدنی شروع شد؛ سالهایی که کاربران ایرانی هدف شدیدترین تحریمها قرار گرفتند. اما این پایان ماجرا نبود، از زمان بالا گرفتن تنشها نه تنها امیدها نقش بر آب شدند، بلکه روز به روز بر محدودیتهای کاربران ایرانی افزوده میشود.
هنگامیکه آن توافق «تاریخی» به امضا رسید، از گیمر گرفته تا دانشجو و کاربر معمولی، به شکسته شدن تحریمهای اینترنتی امیدوار شدند و شاهد برداشته شدن برخی محدودیتها چون وب سایت NVIDIA نیز بودیم. با این حال آن روزها زیاد دوام نیاوردند و کمتر روزی است که ما را به خاطر ایرانی بودن سرزنش نکنند. حتی اگر بتوان برای برخی از سرویسها و وب سایتهایی که IP های ایران را تحریم کردهاند یک جایگزین پیدا کرد، نمیتوان هیچ کاری برای احساس سرخوردگیمان کرد.
در تازهترین آنها کمپانی امنیتی شرکت Avast که صاحب یکی از بهترین و پرطرفدارترین آنتی ویروسهای جهان است، کاربران ساکن ایران را تحریم کرد تا به AVG ،Symantec و McAfee ملحق شود. Avast نه تنها میان کاربران ایرانی جزو محبوبترین ها است، بلکه جزو معدود آنتی ویروسهای مجانی با رابط کاربری پارسی است.
اگر بتوان تحریم کاربران ایرانی توسط کمپانیهای آمریکایی Symantec و McAfee را در چارچوب تحریمهای وزارت خزانه داری این کشور پذیرفت، Avast یک کمپانی اروپایی مقیم چک است که مستقیماً ملزم به رعایت بخشنامه های وزارت خزانه داری ایالات متحده نیست. جالبتر اینکه از مدتها قبل AVG کاربران ساکن ایران را تحریم کرده بود اما در سال ۲۰۱۶ میلادی توسط Avast خریداری شد و حالا Avast راه زیر مجموعه خود را در پیش گرفته است.
اگر شما هم یک نسخه از محصولات Avast را بر روی سیستم خود دارید، بهتر است همین حالا آن را با یک محصول دیگر جایگزین کنید، چراکه مدتها است هیچ گونه بهروزرسانی دریافت نمیکند.
در ادامه بخوانید: بهترین جایگزینهای کاملاً رایگان برای آنتیویروس خود ویندوز
در حال حاضر چندین انتخاب پیش روی خود دارید که دست کم فعلاً ما ایرانیان را تحریم نکردهاند. اولین آنها آنتی ویروس مجانی مایکروسافت است که از قبل بر روی ویندوز ۱۰ نصب شده است. اما اگر دل خوشی از آنتی ویروس ویندوز ندارید، آنتی ویروس مجانی Kaspersky میتواند یک انتخاب جایگزین برای آن باشد.